Beste Leden,

Vanaf heden is de inschrijving geopend voor de voorjaarscompetitie 2018.
De speeldata zijn als volgt :

speeldatavoorjaarscompetitie2018

Hier onder zie je de inschrijfmogelijkheden

ZONDAG

Zo1. Landelijk – Gemengd 2x DE, 2x HE, DD, HD, 2x GD
Zo2. Landelijk – Heren 4x HE, 2x HD
Zo3. Landelijk – Dames 4x DE, 2x DD
Zo4. Landelijk – Gemengd 11 t/m 17 2xDE, 2xHE, DD, HD (hoofdklasse speelt nog 2x GD)
Zo5. Landelijk – Jongens 11 t/m 17 4x HE, 2x HD
Zo6. Landelijk – Meisjes 11 t/m 17 4x DE, 2x DD
Zo7. Landelijk – Gemengd 10 t/m 14 2xDE, 2xHE, DD, HD (hoofdklasse speelt nog 2x GD)
Zo8. Landelijk – Jongens 10 t/m 14 4x HE, 2x HD
Zo9. Landelijk – Meisjes 10 t/m 14 4x DE, 2x DD
Zo10. Landelijk – Gemengd 35+ DE, HE, DD, HD, GD
Zo11. Landelijk – Heren 35+ 4x HE, 2x HD
Zo12. District – Gemengd 17+ DE, HE, DD, HD, GD
Zo13. District – Heren 17+ 4x HE, 2x HD
Zo14. World Tour – Groen 10 t/m 12 4x E, 2x D

ZATERDAG

Za1. District – Gemengd 17+ DE, HE, DD, HD, GD
Za2. District – Heren 17+ 4x HE, 2x HD
Za3. District – Dames 17+ 2x DE, 3x DD (topklasse speelt 4DE en 2DD)
Za4. District – Dames dubbel 35+ 4x DD

DINSDAGOCHTEND

Di1. District – Dames dubbel 17+ (ochtend) 4x DD
Di2. District – Dames dubbel 35+ (ochtend) 4x DD

Graag zie ik jullie teaminschrijving voor 10 december a.s binnen komen.

Bij voorkeur opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., maar bellen kan natuurlijk ook.

Erik Borsje

Belangrijke wijzigingen ten opzichte van vorig jaar

Een belangrijk aspect hierbij is het verder uitrollen van Competitie Nieuwe Stijl. Tijdens de afgelopen Voorjaarscompetitie deden twee nieuwe competitievormen hun intrede: de 8&9-competitie en de Zomeravondcompetitie, en konden clubs ervoor kiezen compact te spelen. Naar aanleiding van feedback vanuit het veld heeft de KNLTB besloten om door te gaan met de nieuwe competitievormen en compact spelen in de reguliere competities af te schaffen en verkort spelen (zie later in dit artikel voor uitleg over verkort spelen) toe te passen bij alle dubbelspelen. Daarnaast zijn de regels omtrent invallen versoepeld. Bij 8/9 en zomeravondcompetitie wordt nog wel compact gespeeld (beslissend punt bij 40-40 en supertiebreak derde set).

Invoering categorie 8/9 competitie

Inschrijven is mogelijk voor tennissers (speelsterkte 8/9) van 17 jaar en ouder. Een team bestaat uit minimaal 3 spelers en er wordt 2 x een dubbel gespeeld. Alle combinaties zijn mogelijk (bijv. 2 vrouwen tegen 1 man en 1 vrouw). Er komen 2 competitie klassen, namelijk een eerste klasse voor de 8 en 9 tennissers die al een poosje tennissen en de tweede klasse voor de beginners. De resultaten tellen niet mee voor je speelsterkte (DSS). Er wordt verplicht gespeeld volgens het beslissend punt systeem bij een stand van 40-40 (BPS) en een wedstrijdtiebreak als 3e set. Wanneer: 7 speeldagen tijdens de maanden april en mei op donderdagavond.

Klik HIER voor meer informatie op de KNLTB website

Invoering zomeravondcompetitie (17 jaar en ouder)

Inschrijven is mogelijk voor tennissers in de leeftijdsklasse van 17 jaar en ouder met voor alle speelsterktes en is voor leden die nog meer competitie willen spelen of in het weekend verhinderd zijn. Spelen op eigen niveau. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers en er wordt 4 x dubbelspel gespeeld. Inschrijven is mogelijk in de DD, HD of GD competitie. De resultaten tellen mee voor je speelsterkte (DSS). Er wordt verplicht gespeeld volgens het BPS systeem en een wedstrijdtiebreak als 3e set. Wanneer: 7 speeldagen tijdens maanden mei en juni op woensdag vanaf 19.00 uur. Je kunt deze competitie ook spelen naast de reguliere voorjaarscompetitie.

Klik HIER voor meer informatie op de KNLTB website

Verkort spelen

Het was al gebruikelijk dat in alle avondcompetities, namelijk de donderdag- en vrijdagavond,  de KNLTB een aantal jaren geleden verplicht heeft gesteld dat in iedere partij een wedstrijdtiebreak (10 punten) als vervangende beslissende (derde) set wordt gespeeld. Nu is het zo dat alle dubbelpartijen verplicht een wedstrijdtiebreak moeten spelen als derde set (dus ook de zaterdag en zondag). Dit met het oogmerk om de totale duur van een competitiedag te verkorten.

Versoepeling invallersregeling

De regels omtrent invallen worden versoepeld. Hierdoor is een dispensatieaanvraag in de regel veel minder vaak nodig, wordt het makkelijker vervangers te regelen in een competitieteam en is het dus ook veel minder vaak nodig competitieduels of wedstrijden op te geven omdat er te weinig spelers zijn.

Tot op heden was het zo dat wanneer een speler vaker dan één keer per week competitie wilde spelen, hij of zij daar via de VCL dispensatie voor moest aanvragen. In 2018 is die beperking er niet langer en mag iemand een onbeperkt aantal keren spelen voor DEZELFDE vereniging. De regel dat een speler die meer dan één keer in een hoger geklasseerd team heeft gespeeld, zonder dispensatie niet meer lager mag spelen, blijft bestaan. Het minimale verschil om te kunnen spreken van een hogere of lagere klasse is echter wel verhoogd van 0,5 naar 2,0.